isn't it ???

isn't it ???

17.11.06

Απορία ξανθιάς....

γεννηθείσας μετά το 1973

Η 17η Νοέμβρη είναι επέτειος των ….κομμουνιστών??????

γιατί έχει γεμίσει η Αθήνα με σημαίες του ΚΚΕ…

Η 17η Νοέμβρη είναι επέτειος των ….Αστυνομικών??????

γιατί έχει γεμίσει η Αθήνα με αστυνομικούς….




Η 17η Νοέμβρη είναι κάτι σαν την ημέρα του Guy Fawkes??????

Γιατί ανάβουμε φωτιές και φορούμε μάσκες…

6 σχόλια:

ονειροπόλος πάνθηρ... είπε...

Λοιπόν κοίταξε να δεις ξανθούλα αφελέστατη!!!;-)
Καθώς έχω την τιμή (ή κατάρα) να έχω γεννηθεί τη μέρα που ήρθε εκείνο το αεροπλάνο απ'το Παρίσι....δηλαδή να έχω γεννηθεί "ελεύθερος" όπως μου λεν πολλοί, θεωρώ ότι έχω το βάρος της ιστορίας στη πλάτη μου(εδώ γελάμε βρε) να σου απαντήσω και θα σου γράψω ένα μακρυνάρι, απαντώντας σε όλα, έτσι για να μάθεις να έχεις τέτοιες "απαράδεχτες" απορίες!;-)
1ον
Ίσως είμαστε η μόνη χώρα στο κόσμο που έχουμε ακόμα ΚΚΕ υπό αυτήν τη μορφή έκφρασης, μετά τη πτώση της ΕΣΣΔ.Στην Ελλάδα αρεσκόμεθα στην ανούσια παρελθοντολογία μέχρι αηδίας.Το ΚΚΕ είναι σίγουρα μια παράταξη που έχει προσφέρει πολλά στο τόπο μας αλλά σίγουρα έχει προσφέρει και ανελέητο διχασμό.Το τελευταίο ξεχνιέται όμως πάντα και τα μυαλά των ανθρώπων παραμένουν κολλημένα εκεί που θέλουν.....έτσι το αίσθημα του αδικημένου,του πολιτικά βασανισμένου, έχει εξισωθεί πολλές φορές στα μυαλά των ελλήνων με το αίσθημα του κομμουνιστή-αγωνιστή και θεωρεί η συγκεκριμένη παράταξη ότι πρέπει να μονοπωλήσει σε τέτοιες εκδηλώσεις!
2ον
Οι αστυνομικοί υπάρχουν παντού για λόγους εκφηλισμού της επετείου κατά τη γνώμη μου.Αφού ούτως ή άλλως κάποιοι συμπολίτες μας θα πληρώνουν βιτρίνες και αυτοκίνητα τη Δευτέρα....θεωρώ ότι οι Αστυνομία παίζει μόνο αυτό το ρόλο!
3ον
Η μέρα του Guy Fawkes και το όλο concept(η αλήθεια είναι ότι αυτός έπαιξε ένα πολύ μικρό ρόλο αλλά ήταν τυχερός να μείνει το δικό του όνομα στην ιστορία)ήταν κάτι πολύ μεγαλύτερο κατά τη ταπεινή μου γνώμη. Το έργο V for Vendeta, δίνει μια πολύ καλή εικόνα!Δεν σου κρύβω ότι τη στιγμή της έκρηξης των Houses of Parliament παραλίγο να πεταχτώ όρθιος απ'τη χαρά μου στο cinema. Δυστυχώς ήταν μόνο μια ταινία.:-((((
Ανήκω στους ανθρώπους που η μητέρα μου με πήγαινε από παιδάκι στο πολυτεχνείο και αφήναμε λουλούδια σε κάτι κάγκελα στη Τοσίτσα,εκεί που σκοτώθηκε ο 17χρονος Διομήδης Κομνηνός,τη θυμάμαι να δακρύζει και ποτέ δε μου έχει πει γιατί.....ποτέ δεν τη ρώτησα κιόλας....απλά καταλάβαινα!
Όταν μεγάλωσα μου έδειξε δακρυγόνα από διαδηλώσεις που είχαν σκάσει ευτυχώς στα πόδια της και όχι μισό μέτρο πιο πάνω. Έτσι έμαθα τι περίπου ήταν το Πολυτεχνείο για τη γενιά τους και πως πρέπει να το βλέπει η γενιά μας! Το πως έχει καταντήσει το περιγράφεις στο post σου εσύ! Ένα τσίρκο προβολής διαφόρων φορέων!!!
Τώρα πλέον δε πάω στο Πολυτεχνείο αλλά σκέφτομαι κάποια πράγματα παραπάνω αυτή τη μέρα......και σήμερα έτυχε να γράψω κάποια σαν comment σε ένα post.....

Ανώνυμος είπε...

k

Ανώνυμος είπε...

Την ίδια απορία έχω κι εγώ....
Λες να είμαι κατά βάθος ξανθιά κι εγώ;

Unknown είπε...

Μμμ

Θα διαφωνήσω με το σκέτο κάθαρμα. Το γεγονός πως δεν ξεχνιέται ότι το ΚΚΕ έσπειρε διχόνοια και πως τελικά η "Ρωσική επανάσταση" που πρεσβεύει κατέληξε σε θηριωδίες, είναι το μόνο που δικαιολογεί το χαμηλό ποσοστό του σε μια χώρα η οποία ιδεολογικά τουλάχιστον κλίνει προς την φιλοσοφία του.

Τώρα οι αστυνομικοί προφανώς και υπάρχουν παντού λόγω των ταραχών. Αδιευκρίνιστο παραμένει βέβαια αν οι ταραχές οφείλονται στην ύπαρξη των αστυνομικών ή αν οι ίδιοι, ή ακόμα περισσότερο αυτοί που υπηρετούν (μην γελιέστε, δεν υπηρετούν εμάς) είναι υπεύθυνοι για τις ταραχές. Και ναι, όντως κάποιοι θέλουν να σβήσουν την μνήμη. Λαοί με μνήμη δεν γίνονται εύκολα υποχείρια.

Τέλος ναι, μόνο με ανθρώπους σαν τον Guy Fawkes θα πάμε μπροστά. Κρίμα που ήταν μόνο ταινία, αλλά ευτυχώς που κάποιοι βγάζουν ακόμη τέτοιες ταινίες...

So_Far είπε...

Για το ΚΚΕ και την τόσο έντονη παρουσία του στον εορτασμό του Πολυτεχνείου δίνω την εξής διττή ερμηνεία:(1) η γνωστή μεγαλομανία να πρωτοστατεί σε όλες τις κινητοποιήσεις και (2) το μεγάλο ιστορικό κόμπλεξ γιατί το 1973 είχε θεωρήσει την κατάληψη του Πολυτεχνείου προβοκάτσια και επίσημα τα μέλη της ΚΝΕ δεν συμμετείχαν.

dimitris είπε...

Θεωρω οτι ειναι ιστορικα σωστο να κανουμε ενα διαχωρισμο μεταξυ ΚΚΕ-ηγεσίας και ΚΚΕ-λαού .
----
Το ΚΚΕ-λαός έχει πραγματι προσφέρει παρα πολλα σε αυτο τον τόπο - εχει ποτίσει με αρκετο αιμα και ιδιάιτερα στις στιγμές που ξεπέρασε και διαφώνησε με την εκάστοτε Ηγεσία του .
Το ΚΚΕ-Ηγεσία ήταν πάντοτε "εξαρτώμενο" απο την Ηγεσία ΚΚΣΕ και σε κρισιμες αλλα και μη αποφάσεις για την χωρα εκρινε με βάση τα συμφεροντα τις Σοβιετικης Νομεκλατουρας (πχ Χαρακτηρισε την Δικατατορια της Αργεντινης ΚΕΝΤΡΩΑ γιατι εδινε σταρι στην Σοβιετική Ενωση )
====
Στην υποθεση του Πολυτεχνείου οχι μονο έιχε αρνητική σταση ΑΛΛΑ καλούσε τα μέλη του να μην συμετασχουν και καταδικαζε τις Συντονιστικές επιτροπες σαν Αναρχο-Φασιστες Προβοκατορες (ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΝΟ8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 1974 )
===
Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ συμμετεχει ειναι γιατι εχει να επιτελεσει ενα ρόλο που του έχει ανατεθει απο την Ελληνικη Αρχουσα Τάξη χρόνια τωρα .Την αλλοιωση του νοήματος της εξεγερσης στο Πολυτεχνειο ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΤΙΚΑ αιτηματα (πχ ανθυιγεινο επιδομα για να πεθανεις απο Καρκινο πλουσιωτερος κατα 10%)
==
και φυσικα απολαμβάνει των προνομίων της Συντηριτηκής Εξουσιας .
====
οι αστυνομικοι ειναι ενα αλλο παραμυθι .Αποτελουν το μαιντανο για να στηθεί η σουπα και να ειναι νόστιμη .
Ειναι αυτοι που δημιουργούν τα επεισοδια με κουκουλοφόρους πρωην ΚΥΠατζηδες με φασισταρια των Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΝΟΠΟ) και με πρζόνια της ΠλατειαςΕξαρχείων .
Στοχος ενας και μοναδικός να δηκαιολογήσουν την Υπαρξη τους