isn't it ???

isn't it ???

13.11.06

Ρε ,Όργουελ εσύ τά λεγες αλλά ποιος σε άκουγε?


Τι μικρός που είναι ο κόσμος….

…και ακόμα μικρότερος ο μπλογκόκοσμος.

Με τρομάζει ώρες ώρες. Εκεί που νομίζεις πως είσαι ασφαλής και μπορείς κρυμμένος πίσω από ένα nickname να κυκλοφορείς σε όλο τον κόσμο κάνοντας το παιχνίδι σου, έρχεται η κεραμίδα και σου τα διαλύει όλα. Δεν είσαι άγνωστος μεταξύ αγνώστων , όχι , είσαι πολύ γνωστός , υπάρχει για σένα πόρισμα, είσαι έτσι, αλλιώς, γιουβέτσι. Μπορεί κανένας να μην γνωρίζει την φάτσα σου, υπάρχουν κάποιοι όμως που γνωρίζουν τον χαρακτήρα μέσα από τις πράξεις σου. Τι νόμιζες μαλάκας ήταν ο Οργουελ πριν 30 και βάλε χρόνια που έγραψε το 1984? Όχι φυσικά. Εσύ είσαι μαλάκας που δεν του έδωσες σημασία. Ας πρόσεχες . Οι μαλακίες πληρώνονται και ενίοτε επιστρέφονται στους ιδιοκτήτες. Εγώ όμως γέλασα με την ψυχή μου, από μέσα μου φυσικά. Ήταν επιτυχία ότι το είχα προβλέψει. Και αυτό το ένστικτο μου ρε γαμώτο …σπάνια με προδίδει. Όπως και να έχει το συμπέρασμα είναι ένα. Πουθενά και τίποτα δεν μένει κρυφό. Γι αυτό λίγη προσοχή δεν βλάπτει, αλλιώς μπορείς να καταλήξεις αντικείμενο κουτσομπολιού μεταξύ τριών ατόμων που βλέπουν τις βάρκες και πίνουν ούζα.!.

12 σχόλια:

Jason είπε...

Α ώστε έχουμε και τέτοια περιστατικά εδωπέρα...
Μάλιστα...
Προσοχή λοιπόν από 'δω και πέρα!

Καλή βδομάδα...

Μαύρος Γάτος είπε...

Υπάρχει όμως και μια σχολή κυνικών αμοραλιστών ποτυ λέει ότι οποιαδήπουτε δημοσιότητα είναι καλή, ακόμα και η αρνητική....

Αυτό ακόμα και ο Όργουελ απέτυχε να το προβλέψει, στο βαθμό που θριαμβεύει "στην Ελλάς του 2000" και.

Σ:)

srm1033 είπε...

Γεια χαρά,
Jason: χαίρομαι που σε ξαναβλέπω. Η πλάκα είναι οτι δεν τα ψάχνουμε, μας ήρθαν ουρανοκατέβατα. Και η αλήθεια είναι πως έπαθα σοκ, γιατί κατάλαβα οτι όντως είναι πολύ μικρός ο κόσμος.

Μαύρε Γάτε: Καλως ήρθες στο φτωχικό μας. Την αρνητική δημοσιότητα την είχα επικαλεστεί στο παρελθόν συμπληρώνοντας "το όνομά μου να γράφεται σωστά". Συμφωνώ και επαυξάνω. Το θέμα είναι πως δουλεύουν όλα αυτά πίσω απο την πλάτη σου χωρίς να έχεις πάρει μυρωδιά. Αυτό είναι το τρομακτικό της υπόθεσης.
Αν με είχε σοκάρει ο Οργουελ μια, μέ έχει σοκάρει το σήμερα δέκα.

Μαύρος Γάτος είπε...

Φοβάμαι ότι έχουμε κι άλλα πολλά να δούμε ακόμα...

Σ:α(((((((

ονειροπόλος πάνθηρ... είπε...

....Τι έγινε ρε σύ?....

DJ Fat B. Rip είπε...

παντως ο Orwell το 1984 το ειχε γραψει1949, αρα 57 χρονια πριν (ε επεσε λιγο εξω)
οχι 30

srm1033 είπε...

Μαυρε Γάτε , αυτό είναι σιγουρο και εγώ δεν ανυπομονώ καθόλου.

Καθαρμα: Πάλι άλλαξες νικ? ελεος πια....

Rainboy: συγνώμη αν είναι έτσι νόμιζα πως το είχε γράψει το 69 άλλωστε πάνε και καμια 10αριά χρόνια που το χω διαβάσει. Thanks anyway.

Ανώνυμος είπε...

Το καραφάκι είναι διάφανο, σαν το νερό όταν σου προσφέρεται.
Αδύνατον να κρυφτείς πίσω του.
Η οθόνη είναι εντελώς τυφλή μέχρι να της δώσεις εσύ ζωή. Κι αφήνεις τα χνάρια σου θέλοντας και μη.
Κάποιοι "γνωρίζουν" τα χνάρια που αφήνεις, κάποιοι σε γνωρίζουν λίγο παραπάνω. Κάποιες φορές τα θέλω σου είναι μια σταλιά μα, τα κάνει το μυαλό σου τεράστια έτσι, γιατί έχεις ξεμείνει από έμπνευση.

Και φτιάχνεις ιστορίες, γράφεις, διορθώνεις, φτάνεις στο τέλος, και τα γράμματα έχουν δώσει την έκβαση που εσύ έχεις αποφασίσει να έχει ιστορία που φαντάστηκες.

Με τη μόνη διαφορά, στη ζωή, δεν γίνεται πάντα αυτό που θέλουμε.
Κι όταν θολώσεις το ουζάκι με νερό, έχεις και θέα ένα καραβάκι απέναντι να το αγκαλιάζει το ηλιοβασίλεμα, έχεις καλή παρέα, καλή διάθεση, έχεις ξεπεράσει την αρχική αμηχανία, νοιώθεις πως "Ρε συ, υπάρχουν και νορμάλ τύποι πίσω από μία οθόνη", τότε ξέρεις τι λες στην τελική;

"Δεν γαμιέται; Άσε να περάσουμε καλά μωρέ... Με αυτά θα ασχολούμαστε τώρα;"

Σμουατς στα μουτλάκια!!!!!

gademissa είπε...

Μου κάνει εντύπωση αυτό που λές. Πόσο μικρός μπορεί να είναι ο κόσμος εκεί στην Αθήνα οπου έχει μαζευτεί η μισή Ελλάδα?

Στις μικρές πόλεις το καταλαβαίνω, αλλά στην Αθήνα???

srm1033 είπε...

Ναταλάκι , πόσο δίκιο έχεις για ακόμα μια φορά... αλλά και τι τρόπο έχεις να το πλασσάρεις. Φιλιά πολλά και και πάντα να βλέπουμε τα πράγματα μέσα απο την γλυκιά θολούρα του ούζου.:))))

Γκαντέμισσα: Δεν μπορείς να φανταστείς οτι η υπόλοιπη μισή Ελλάδα που είναι διασκορπισμένη σε μια έκταση 132 χιλιάδες τμ, γνωρίζει απ την καλή και απ την ανάποδη αυτή που έχει μαντρωθεί στην Αθήνα....

So_Far είπε...

Να σου πω, τί έχω πάθει εγώ; Όπου βρίσκομαι με κόσμο σκέφτομαι ότι είναι πιθανό με κάποιους από αυτούς να έχω ανταλλάξει μηνύματα μέσω blog ή ότι μπορεί να είναι bloggers που τους διαβάζω καθημερινά και έχουμε ακόμα πιο "στενή" σχέση.
Όσο για αυτό που απάντησες στη Γκαντέμισσα, είναι όντως εντυπωσιακό...

So_Far είπε...

Να σου πω, τί έχω πάθει εγώ; Όπου βρίσκομαι με κόσμο σκέφτομαι ότι είναι πιθανό με κάποιους από αυτούς να έχω ανταλλάξει μηνύματα μέσω blog ή ότι μπορεί να είναι bloggers που τους διαβάζω καθημερινά και έχουμε ακόμα πιο "στενή" σχέση.
Όσο για αυτό που απάντησες στη Γκαντέμισσα, είναι όντως εντυπωσιακό...